Više pretresa na području Tuzlanskog kantona, pronađena droga

by nedim
| 9:12
0410 droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, PU/PS Banovići, PU Tuzla/PS Zapad, PU/PS Gračanica, PS Doboj Istok i PU/PS Kalesija) su u vremenskom periodu od 7. do 10. maja 2021. godine na području Banovića, Tuzle, Gračanice i Kalesije izvršili kontrolu i pretres četiri lica.

Pretresi su izvrešeni nad: Z.S., rođen 1983.godine iz Živinica, M.J., rođen 1998. godine iz Kalesije, A.Č., rođen 1986. godine iz Tuzle, E.M., rođen 1992. godine iz Tuzle, A.T., rođen 2000. godine iz Gračanice i M.E., rođen 1999. godine nastanjen na području općine Kalesija.

Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli jedanaest manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno manje pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan “joint”.

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje su poduzeli policijski službenici navedenih uprava/stanica, dok su pronađene materije privremeno oduzete radi vještačenja – saopšteno je iz PU MUP-a TK.