KO FOŽ SDP BiH Tuzla se ograđuje se od izjava potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića

by nedim
| 22:11
Kantonalna organizacija FOŽ SDP BiH Tuzla dala je punu podršku radu Gradonačelnice Sarajeva, drugarici Benjamini Karić, saopšteno je večeras iz ove organizacije.
Za kratko vrijeme pokazala je da kvalitetnim radom, zalaganjem i zdušnom podrškom građanima Grada Sarajeva može postati jedan od najboljih ambasadora naše zemlje šireći duh zajedništva, nade i borbe za svjetliju budućnost.
Mlada i obrazovana, humana i nepokolebljiva, politički profesionalna i istrajna Benjamina jedna je od liderki našeg doba.
S tim u vezi, ograđujemo se od izjava potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića i smatramo da retorika koju je koristio u ovom kontekstu je apsolutno neprihvatljiva, naročito zato što je upravo kandidovanje i izbor drugarice Benjamine Karić za Gradonačelnicu Sarajeva svijetla tačka političke scene u BiH – saopšteno je iz KO FOŽ SDP BiH Tuzla.

Podsjetimo, Mijatović na današnjoj press konferenciji SDP-a reagiao i na prijedlog zastupnika SDP-a u Parlamentu BiH Denisa Bećirovića o formiranju Pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine.

“Ja sam mislio da je Denis već u Banjoj Luci da hapsi Milorada Dodika. Najavio je to prije dvije sedmice, ali ne vidjeh ga tamo. Čudi me malo. Hajte da prestanemo braniti Bosnu iz Sarajeva. Molim ga to javno, kao partijskog druga”, rekao je Mijatović.

Bećirovićevu ideju je javno podržala i nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, pa se Mijatović osvrnuo i na njene izjave.

“Super je i što je Benjamina podržala tako nešto. I meni je drago, jer ona baklava koju je napravila je sjajna, ali hajde da se vratimo na život. Može da se ljuti na mene ko god hoće”, izjavio je Mijatović.