MUP TK: Određene operativne mjere policije u provedbi izbornog procesa

by nedim
| 13:02

U povodu sprovođenja Općih izbora 2018. i poduzimanja planskih aktivnosti Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona donijela je Operativni plan mjera sigurnosti policije MUP TK-a i aneks Operativnog plana sa dodatnim mjerama i radnjama.

Navedenim Planom su, jasno precizirane i određene konkretne operativne mjere i radnje policijskih službenika, u vezi sa provođenjem izbornog procesa.

S tim u vezi, sve Policijske uprave i Policijske stanice Uprave policije MUP-a TK vrše procjenu sigurnosne  situacije na terenu i u skladu s istom preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje na sprečavanju svih potencijalnih kršenja propisa koji regulišu izbore, s akcentom na obezbjeđenje potpune lične i imovinske sigurnosti birača i građana na području Tuzlanskog kantona i sigurnosti glasačkog materijala.

Napominjemo da Uprava policije MUP-a TK krajnje profesionalno i odgovorno pristupa analizi stanja sigurnosti i iznalaženju najboljih rješenja za preduzimanje neophodnih službenih radnji iz svoje nadležnosti, s ciljem da Opći izbori 2018. proteknu u najboljem mogućem redu.

Ovom prilikom, pozivamo sve građane da mirno i dostojanstveno obave svoju građansku dužnost, te da ukoliko uoče bilo kakve nezakonite radnje ili raspolažu bilo kakvim sigurnosno interesantnim informacijama, o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.