Azmir Husić novi generalni sponzor: Tuzlanski futsal premijerligaš mijenja ime u Tuzla City

by nedim
| 5:48

Nova sezona Premijer lige BiH u futsalu počinje ovih dana, a sa posebnim iščekivanjem je dočekuje FC Salines iz Tuzle. Nova pojačanja, nova oprema, novi sponzor dio su promjena sa kojima klub ulazi u nove utakmice u borbi za mjesto na vrhu tabele.

Boris Filipović, Predsjednik skupštine FC Salines, rekao je da je Upravni odbor kluba cijelo ljeto vrijedno radio kako bi se što bolje pripremio za predstojeću sezonu, a posebno su vođene aktivnosti kada je u pitanju finansijska konsoldacija.  Svakako su zanimljiva i nova pojačanja.

„ Doveli smo jednog od najboljih igrača Srđana Ivankovića igrača prvaka Mostar Stari Grad i Ekonomac Kragujevac, jednog od najboljih futsalera u BiH. Zatim, tu je i Darko Deko Milanović, član reprezentacije BiH i bivši igrač hrvatskog prvoligaša Brod 035., Vladimir Džobić igrač banjalučkog Sokratesa te Sead Buljubašić, bivši igrač KMF Brčko. Sa ovim igračima mi ćemo definitvno konkurisati u dvije, tri najbolje ekipe Premijer futsal lige BiH.“- optimističan je Filipović.

Sa puno elana u novu sezonu u novom klubu ulazi Srđan Ivanković koji je rekao da je radostan što je dio ovog tima i da mu je bilo drago kada je dobio poziv od kluba.

„ Prepoznao sam ovu dobru i zdravu priču i naši ciljevi se poklapaju, a taj cilj je sami vrh lige.  Nadam se da ćemo doći do toga, ako ne ove, onda makar naredne godine.“- rekao je ovaj fudbaler.

Značaj malog fudbala u Gradu soli i entuzijazam vrijedne ekipe  koja vodi FC Salines, prepoznao je i Azmir Husić koji je novi generalni sponzor Jarčeva. Husić je kazao da će u narednom periodu zajednička saradnja biti krunisana u narednoj sezoni kada će Salines nastupati pod imenom Tuzla City kako se već zove  premijerligaški fudbalski klub koji  Husić trenutno vodi. Husić tvrdi da plavi dresovi tog kluba lako će uspostaviti simbiozu sa sadašnjim crvenim dresovima FC Salines.

„ Boje nisu problem, problem s drugi smisao odabira. Mislim da je bitna stvar, ideja zajednička. Da se ta ideja poklapa i da se držimo ideje, plana i programa, Nismo gledali kroz boje. Naše ideje su na strani i jednog i drugo kluba i to nas vodi.“- izjavio je Husić.

Prošlu sezonu klub je završio na petom mjestu na tabeli Premijer futsl lige BiH, a ambicije su svakako veće za predstojeću sezonu koju otvaraju 5. oktobra u Brčkom utakmicom protiv Belog Anđela iz Bjeljine. S posebnim uzbuđenjem i očekivanjima, klub iščekuje utakmicu 14. oktobra koju će igrati na domaćem terenu protiv aktuelnog prvaka hercegovačkog kluba Mostar Stari Grad. Ulaz za ovu utakmicu je slobodan , a svi ljubitelji kvalitetnog malog fudbala, dobrodošli.

(Tuzlainfo.ba)