Prevarenim kupcima stanova i poslovnih prostora SPO 15. maj Tuzla zabranjen protest i okupljanje

by nedim
| 12:08

Udruženje kupaca stanova i poslovnih prostora SPO 15. maj Tuzla danas je obavijestila javnost da je Policijska stanica Istok odbila zahtjev UK SPO 15 maj za najavu mirnih protesta na raskrsnici B. Malta u četvrtak 04.10.2018.god. u perodu 15.00-16.30h.

Kako navode u svom saopštenju, razlozi za zabranu su:
– ne blagovremeno prijavljivanje protesta (minimalno 7 dana a u iznimnim situacijama 48 sati ranije)
– vrijeme, broj učesnika kao i mjesto odvijanja protesta gdje se ozbiljnije može poremetiti kretanje, sigurnost, red i mir većeg broja građana.

– Na ovo sve smo uložili Žalbu te naveli da je Udruženje kupaca i predhodne proteste unazad godinu dana prijavljivalo 2-3 dana ranije te da nikada do sada protesti nisu odbijeni. Također ne vidimo zašto je na predhodnim protestima bilo ozbiljnije poremećeno kretanje saobraćaja i javni red i mir građana kada smo sa policijom iskoordinirali sve pa čak i način kretanja na raskrsnici koji su sami predložili. Smatramo da se ovim odbijanjem našeg Zahtjeva narušavaju osnovna ljudska prava kao i demokratskog izražavanja mišljenja građana. Ukoliko se naša Žalba ne uvaži kupci sutra s punim pravom izlaze na raskrsniu B. Malta kao oštećeni pojedinci i prelaze preko pješačkih prelaza na zeleno svijetlo za pješake. To nam niko nemože zabraniti niti oduzeti to pravo – istakli su iz Udruženja kupaca stanova i poslovnih prostora SPO 15. maj Tuzla.

Podsjećamo, prevareni i obespravljeni kupci stanova i poslovnih prostora u SPO 15. maj, jučer su na raskrsnici Brčanska Malta, prelazeći ulice na pješačkim prelazima na kratko su blokirali saobraćaj i na taj način ukazali na svoj problem koji se već skoro deceniju neriješava u nadležnim tužilaštvima.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.