Akcija SIPA-e i u TK: Oduzete veće količine duhanskih proizvoda, uhapšene četiri osobe

by nedim
| 11:52

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona, jučer su postupajući po naredbi Suda BiH, započeli su vršenje pretresa na pet lokacija.

U toku pretresa pronađena je jedna mašina za rezanje duhana, oko 70 kg rezanog duhana, oko 1.000 kg fabrički obrađenog duhana (stripsa), oko 2000 kutija cigareta bez akciznih markica, veća suma novca za koju postoje osnovi sumnje da je pribavljena izvršenjem krivičnog djela, kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Također, u četiri pravna lica na području Orašja, Obudovca, Bijeljine i Gradačca, po naredbi Tužilaštva BiH, u toku je privremeno oduzimanje dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Naredbama suda obuhvaćena su četiri lica sa područja Tuzle, Lukavca i Viteza, i ista će biti lišena slobode. Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata krivičnog djela „Organizirani kriminal“, iz člana 250. u vezi sa krivičnim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.