Vlada TK prihvatila Izvještaj Narodnog pozorišta Tuzla: Pohvale za rad u uslovima pandemije

by admin2
| 21:00
0101 pozoriste sala

Na današnjoj sjednici VladaTuzlanskog kantona je prihvatila i Izvještaj Izvještaj o radu JU Narodno pozorište Tuzla za 2020. godinu.

Značajno za istaknuti je da je bez obzira na nesvakidašnje okolnosti, Narodno pozorište Tuzla nastavilo ostvarivati rezultate u skladu sa trendom rasta iz prethodne tri godine. Za vrijeme „lockdowna“ svoj je rad, kao i mnoga pozorišta u svijetu, Narodno pozorište Tuzla je preselilo u online formu, gdje je putem zvaničnih profila na društvenim mrežama emitovalo svoje predstave, te u saradnji sa RTV7 i RTVTK publici donijelo predstave putem TV ekrana.

Reakcije publike na projekat „Pozorište u kući” bile su izvanredne i pokazale su koliko ljudima umjetnost znači u teškim vremenima. Iako u otežanim uslovima premijerno su izvedene 4 nove predstave.

Reprizno je na sopstvenoj sceni izvedeno 25 predstava na velikoj sceni i 6 predstava na gostovanjima. U zadnje tri godine Narodno pozorište Tuzla je najnagrađivanije pozorište u Bosni i Hercegovini.

Trend pojavljivanja na festivalima i osvajanja nagrada nastavio se i protekle godine. Važno istaći je da je glavnina nagrada osvojena na dva najznačajnija festivala u državi, a to su Pozorišne igre u Jajcu i Pozorišni susreti u Brčkom.