Panonska jezera: Djeca posadila više od 50 sadnica smrče

by nedim
| 12:48

Kako je planeta Zemlja jedini zajednički dom koji dijelimo, polaznici škole Helen Doron English Tuzla, odlučili su joj pokloniti ono što joj najviše treba, biljke, zelenilo i dodir dječje ruke, s ciljem očuvanja prirode za sve buduće generacije.

Stoga su odlučili, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima, provesti jedan dan u prirodi, gdje su uz savjete profesionalnog osoblja imali priliku naučiti kako doprinijeti očuvanju planete Zemlje.

Akcija pošumljavanja je organizovana na Panonskim jezerima, gdje je posađeno više od 50 sadnica smrče.

“Osim zabave, cilj ovakvih akcija jeste naučiti djecu šta znači biti odgovoran član zajednice u kojoj žive, te im pokazati da svi zajedno možemo utjecati na pozitivne promjene u društvu. Mi u našoj školi insistiramo na tome da djeca u procesu učenja engleskog jezika, usvajaju i važne životne lekcije, kako bi postali što bolji stanovnici naše planete Zemlje,” izjavila je predstavnica Helen Doron English, Harisa Haznadar Vladić.

Sami učenici su ovu akciju opisali kao zanimljivu, zabavnu, ali i edukativnu te pokazali veliko zanimanje za očuvanje naše planete. 

“Sretna sam što mi mladi možemo, barem na ovaj način pošumljavanjem Tuzle, pomoći našem gradu koji je veoma zagađen,” izjavila je Lejla Kurt, polaznica škole Helen Doron English Tuzla.

Škola Helen Doron English u Bosni i Hercegovini sa radom je počela 2011. godine i od tada do danas kroz školu je prošlo više od 3000 djece.

“Ono što ovu metodu čini jedinstvenom jeste učenje engleskog jezika kroz igru, koja  stvara prirodno okruženje koje oponaša prirodni proces učenja maternjeg jezika, što omogućava djeci i mlađeg uzrasta da nauče engleski jezik,” dodala je Haznadar Vladić.

Svakom učeniku koji je dao svoj doprinos u sadnji biljaka, dodijeljen je i certifikat kao simbolična zahvalnica za trag koji su ostavili budućim naraštajima.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.