Održan 27. Auto Rally Tuzla: Prvo mjesto za vozače SPArK-a

by nedim
| 7:11

Jučer, u nedelju 30.09.2018. u Tuzli je održan 27. Auto Rally Tuzla 2018 u organizaciji Tuzlanskog Auto Moto Kluba TUZAMK Tuzla.

Tradicionalni oktobarski reli je ujedno bilo i finale ovogodišnjeg šampionata u ocjenskoj vožnji spretnosti. Učestvovalo je 25 takmičara, razvrstanih u četiri klase a na osnovu radne zapremine automobila kao i uslova za klasu sport i to: Klasa I – do 1300 ccm, Klasa II – 1301 do 1600 ccm, Klasa III – 1601 do 2000 ccm i Klasa IV + sport preko 2001 ccm i grupa sport.

SAK SPArK Tuzla su predstavljali: Jasmin Babović, Dejan Maskijević, Almedin Omerčević, Haris Memišević, Armin Mujkanović, Mirsad Krainović, Mirza Žabić i Boris Novak.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na tri tehnički zahtijevne staze, a vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate: Almedin Omerčević – 1. mjesto u klasi I, Mirza Žabić – 1. mjesto u klasi IV, popularnoj „sport“, Boris Novak – 2. mjesto u klasi II, Dejan Maskijević – 3. mjesto u klasi II i Armin Mujkanović – 3. mjesto u klasi IV.

U poretku klubova najuspješniji su bili domaćini, i to SAK SPArK na prvom a TUZAMK na drugom mjestu, dok su treće mjesto osvojili gosti iz SAK Komotin Jajce:

U poretku ekipa sponzora, ekipa SPArK Servis Memišević osvojila je 1. mjesto ispred ekipa Eko energy i GP Komotin Jajce.

Ovom trkom je okončana sezona 2018 ocjenske vožnje spretnosti.

(Tuzlainfo.ba)