Memorijalni turnir “Braća Bašović”: Mesud Selimović opravdao ulogu favorita

by nedim
| 7:03

U punom  sarajevskom Domu mladih sino je održan 16. Memorijalni turnir “Braća Bašović”, na kojem je u borbi večeri Mesud Selimović iz tuzlanskog kluba „Flek Tom Cat“ opravdao ulogu favorita i pobijedio Daria Kadića iz sarajevskog „Jumruk Gyma“.

Selimović je već u prvoj rundi pokazao dio talenta i preciznim high kickom poslao Kadića na pod, ali se on nakon brojanja sudije vratio u meč. U preostale dvije runde vodila se izjednačena borba, a za nijansu je bolji bio član tuzlanskog „Flek Tom Cata“ koji je na kraju zasluženo pobijedio.

U glavnom dijelu programu Nerdin Fejzović (klub „Titanium“ Usora) izgubio je od Edina Sinanovića (klub „Ilidža“), dok je Haris Brko Biber (klub „Gazija“ Sarajevo) bez većih problema pobijedio Rasima Alunovića (klub „Favorit BH“ Bihać). Zanimljivo je da je Sinanović u ring ušao uz pjesmu „Grbavica“ Mladena Vojičića Tife, dok se Biber pojavio u majici FK Sarajeva i sa fesom na glavi. U uvodnim borbama,  Jasmina Merdić iz Usore pobijedila je Elhanu Selmanović, a Nedžad Hodžić slavio je protiv  Elmira Goraka.

Medalje akterima glavne borbe uručio je Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, a borbe u Domu mladih iz publike su pratili i bokser Adnan Redžović, glumac Zenit Đozić, dok je supervizor turnira bio Salko Zildžić.

U pauzama mečeva brojnu publiku svojim demonstracijama brojnu publiku zabavljali su članovi teakwando kluba „Bosna“ iz Visokog, na čelu sa direktorom Edinom Kajevićem Kajom, ginisovim rekorderom u razbijanju kokosovih oraha laktom u minuti.

Podsjetimo, turnir se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Ilidža i Općine Centar.

(Tuzlainfo.ba)