Novo u zapadnom dijelu Tuzle: PU “Aladin” otvorila vrata još jednog vrtića

by nedim
| 7:27

Predškolska ustanova “Aladin” uspješno posluje od 2002. godine i kao rezultat predanog rada odlučili su proširiti svoje kapacitete. Tako je danas, u ulici Bosne Srebrene 123 (u blizini Autobusne stanice), otvorena nova poslovna jedinica odnosno vrtić “Aladin II”. “Aladin” je privatni vrtić čiji je osnivač “Amel i Nur”, Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje iz Sarajeva. 

– U našoj ustanovi svim mališanima nudimo priliku za zdravo i sretno odrastanje. Također, jedna od naših misija je stvoriti djetetu poželjno okruženje, a vizija ustanove je biti najbolji u onome što radimo – kazala je za Tuzlarije Dženana Ćudić, direktorica “Aladina”, dodajući da će djeca u novotovorenom vrtiću biti raspoređena u pet odgojnih grupa po uzrasnoj dobi. 

Cjeloviti razvojni program odgojno obrazovnog rada u vrtiću “Aladin” odvija se u skladu sa “Cjelovitim razvojnim programom predškolskog odgoja i obrazovanja” TK. 

– U toku realizacije aktuelnih tema uz obilje očiglednih sredstava koriste se kombinovane metode rada uz potpuno uvažavanje ličnosti djeteta i njegovih individualnih sposobnosti i posebnosti. Mi smo zapravo kombinacija svih metoda u odgoju djece koje su se pokazale kao uspješne, dodala je Ćudić. 

Svakodnevnu brigu o mališanima u vrtiću “Aladin I” vode 23 uposlena radnika. U novootvorenom objektu zaposleno je još pet radnika. 

Više informacija o ovom vrtiću možete dobiti na broj telefona 035 275 134 ili putem e-mail adresa [email protected] i [email protected] 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.