Futsal: Mostar SG poveo protiv Salinesa u finalnoj seriji za prvaka BiH

by nedim
| 21:29
  •  
  •  
  •  
  •  

Futsal u Bosni i Hercegovini doživljava apsolutnu ekspanziju, a potvrda toga je plasman reprezentacije na svoj prvo Evropsko prvenstvo poslije odličnih kvalifikacija.

Većina reprezentativaca BiH igra i finalnu seriju za prvaka BiH. Večeras su na parketu dvorane Midhat Hujdur između ostalih bili Jelić, Kahvedžić i Radmilović s jedne te Milanović i Ivanković s druge strane.

Oni su imali zaista fenomenalan obračun u Mostaru gdje je u duelu najbolje dvije futsal ekipe u BiH domaći Mostar SG u meču sa 11 golova pobijedio Salines. Konačni rezultat bio je 7:4.

Domaći su odlično ušli u meč nakon prvih šest minuta imali su dva razlike poslije golova Aladžića i Jelića. Gosti se nakon toga bude te preko Telesa i Tomića vraćaju stvari na početak.

U 16. minuti Rajčević je kompletirao preokret Salinesa, ali se Jelić svojim drugim golom u 18. minuti pobrinuto da se na odmor ode pri neriješenom rezultatu.

Mostar SG drugo poluvrijeme otvara golom preko Kahvedžića, međutim Tuzlaci se nisu predavali. Opet su stigli do izjednačenja, a Radmilović je zatresao svoju mrežu.

U 32. minuti Rakić je ponovo vratio Mostarcima prednost, a pobjednik je odlučen u 38. minuti kada su u kratkom intervalu Kahvedžić i Lazarević postigli dva gola za konačnih 7:4.

Obzirom da je utakmica od velikog značaja osim zaista sjajnih poteza i golova na momente je bilo i tenzija, ali se na kraju sve okončalo sportskim pozdravom.

Podsjećanja radi, u finalnoj seriji za prvaka BiH igra se na dvije dobijene pobjede, a serija se nastavlja u srijedu, 21. aprila kada će u Mejdanu domaćin biti Salines, piše Sportsport.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.