“Crveno-crni” zakomplikovali borbu za opstanak: Sloboda poražena od Krupe

by nedim
| 16:57
  •  
  •  
  •  
  •  

Krupa je u 26. kolu Premijer lige BiH savladala Slobodu sa 1:0 tako došla je do velika tri boda u borbi za ostanak, a tako i Slobodu uvukla u društvo ekipa koje će se  boriti za opstanak do zadnjeg kola.

Već od starta bilo je jasno da domaćin neće previše kalkulisati, već će ići isključivo na sva tri boda.

Napadi su urodili plodom u 23. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za Krupu. Golubović je odbranio šut Dujakovića s bijele tačke, ali na “odbijanac” je natrčao Mandić i loptu proslijedio u mrežu Tuzlaka.

Mandić je sedam minuta kasnije imao stopostotnu šansu, ali šutirao je iznad gola u situaciji “jedan na jedan” sa vratarom Slobode.

U drugom poluvremenu ritam utakmice je znatno opao. Krupa je čuvala prednost, dok gosti nisu učinili mnogo toga da promijene rezultat, stoga je ostalo 1:0 do kraja. Bodovi koji vraćaju Krupljane u ravnopravnu borbu za opstanak, dok su Tuzlaci sebe doveli u situaciju da im je svaka narenda utakmica od izuzetne važnosti.

Sloboda je  9. sa 25 bodova, dok je Krupa i dalje posljednja na tabeli, ali sada sa  19 bodova, bodom manje od Olimpika i Radnika.

Krupa – Sloboda 1:0 (Mandić 23′)

Stadion u Krupi na Vrbasu. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

KRUPA: Kolak, Galić, Ćivić, Vukmanović, Karišik, Redžić, Pavlović, Muminović, Mandić, Dujaković, Jović.

SLOBODA: Golubović, Jusić, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganovć, Maksimović, Osmić, Mišković, Ilić, Leko, Predragović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.