Večeras prva finalna utakmica fustal lige BiH, Salines brani titulu prvaka

by nedim
| 9:12
  •  
  •  
  •  
  •  

U velikom finalu Premijer fustal lige BiH tuzlanski FC „ Salines Tuzla City“  sastaje sa FC „ Mostar SG Staklorad“, a prvi susret je na rasporedu večeras, 17. aprila od 18:00 sati u Mostaru.

Tuzlanski klub je , na konferenciji za medije, poručio je da će dati sve od sebe da odbrani prošlogodišnju titulu prvaka BiH.

Kako je kazao Predrag  Rajić, trener FC „ Salines Tuzla City“ cilj je bio ući u finale play offa, a potom odbraniti titulu koju Mostarci silno žele vratiti.

„ Nemojte misliti da se u jednoj sezoni napravi tim i slože kockice i da je to sada lako odbraniti titulu. Ne, nimalo neće biti lako. Jer oni toliko žele u svoj grad vratiti titulu prvaka BiH. Mi smo im na tom putu. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe da ovaj grad i klub predstavimo u najboljem svjetlu i da svi oni koji nas podržavaju, budu ponosni“- poručio je Rajić.

Ekipa tuzlanskog kluba je spremna i željna pobjede ali protivnik nije nimalo bezazlen te slijedi pravi sportski okršaj  na terenu.

„ Ja više volim pričati na terenu. Volio bih da ljubitelji futsala isprate ovo finale i da nam naši vjerni navijači budu vjetar u leđa, a mi ih nećemo razočarati. Pošto nema publike, mislim da domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Mislim da su šanse i nama i njima pola-pola. Ko bude ušao spremniji u utakmicu i imao više želje za pobjedom, taj će i pobijediti.“- smatra Slobodan Rajčević, kapiten Salinesa.  S njim se slaže i Benjamin Avdić, jedan od igrača, koji je kazao je da protekla sezona nije počela najbolje za klub koji je izgubio nekoliko bodova. Međutim, ekipa se ubrzo vratila u formu sa nizom od 12 pobjeda.

„ Mislim da smo vrijedno radili, trudili se. U finalu očekujem pobjedu. Ali tu su dvije podjednako dobre i kvalitetne ekipe. Mislim da će samo želja i volja tu pobijediti“- ističe Avdić.

Iskustva sa mostarskom ekipom u UEFA Futsal premijer ligi ima Thiago Bolinha koji kaže da je to jaka ekipa ali i da vjeruje u svoj tim.

„ Smatram da je bitna prva utakmica u Mostaru jer u slučaju da pobijedimo, sve ćemo rješavati u Tuzli i velike su nam šanse jer prva utkamica dosta odlučuje. Vjerujem u cijelu ekipu i idemo tamo da pobijedimo“- poručio je Bolingha.

Veliku podršku klubu dala je i Tuzlanska pivara koja je jedan od sponzora.

„ Mi smo prepoznali ovaj futsal klub koji je šampion. Ponosni smo na ovaj klub i želimo dati još veću podršku kako bi odbranili titulu koju su osvojili prošle godine. „- kazao je Fahrudin Salihović, direktor Tuzlanske pivare.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.