Tuzla: Zbog vremenskih prilika produžena sezona grijanja

by admin2
| 17:00
01012019 grijanje

Iako je pravilnikom predviđeno da grijna sezona traje do 15. aprila ona će ipak biti produžena. Sve dok vremenske prilike ne budu povoljnije radijatori u Tuzli će biti topli.

”Po tom istom članu Opštih uslova treba da budu tri dana uzastopno 12 stepeni i više da bi se proglasio kraj sezone grijanja zvanično. Sami ste vidjeli da se to nije desilo i kolegama iz Termoelektrane smo uputili dopis da ćemo produžiti sezonu grijanja i oni su to prihvatili. Tako da pratimo vremensku prognozu i do daljnjeg ćemo vršiti zagrijavanje grada i dok budu ovakve vremenske prilike,” rekao je za RTV Slon Suljo Sarić, v.d direktora JP “Centralno grijanje” Tuzla.

Prema prognozama dnevne temperature neće prelaziti 12 stepeni ni narednih pet dana. U proteklom periodu nije bilo većih problema, te uredna isporuka toplinske energije obilježava i ovu grijnu sezonu. Javno preduzeće Centralno grijanje trenutno se priprema za remont, ali i najavljuje radove na sanaciji i rekonstrukciji vrelovodne mreže.

Radit će se u naselju Mejdan u ulici Muftije Kurta…. i radit ćemo i određene vrelovodne priključke, koje smo primijetili da ima problema, to ćemo kompletno sanirati u ljetnom periodu,” objasnio je Sarić.

Obezbjeđenje kontinuiranog snabdijevanja vrelom vodom kako bi se zagrijale stambene jedinice na području Tuzle i dalje je osnovna zadaća ovog preduzeća iz kojeg poručuju da će stanovi i kuće biti topli sve dok ne dođu pravi proljetni dani.

Izvor: RTV Slon