Tuzla: Delegacija Vlade i Skupštine TK povodom Dana ARBiH odale počast na spomen obilježjima

by admin2
| 12:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Delegacije Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona danas su, povodom 15. aprila, 29. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, položile cvijeće i odale počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli, te spomeniku poginulim pripadnicima policije.

Ovom prilikom premijer Kantona Kadrija Hodžić i predsjedavajući Skupštine Slađan Ilić su uputili zahvalu i čestitku svim bivšim pripadnicima Armije Republike BiH.

„Prošlo je 29 godina kako je Bosna i Hercegovina, od slabo naoružane, dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, obaveza je svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu. U tom izuzetno teškom vremenu Armija je bila odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli najbolji bosanski sinovi, boreći se se za odbranu domovine i svih njenih naroda.

Demobilisanim borcima Armije BiH, ratnim vojnim invalidima i svim građanima koji su sudjelovali u odbrani naše domovine upućujem čestitke povodom 29. godišnjice osnivanja Armije, uz podsjećanje da neizmjernu zahvalnost dugujemo svim onima koji su na tom putu izgubili živote,” rekao je premijer Hodžić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.