MUP TK: Oduzete desetine paketića sa drogom

by nedim
| 15:39

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP ) su dana 21.09.2018. godine izvršili pretres porodične kuće koje koristi S.N., rođen 1989. godine., nastanjen na području općine Gračanice.

Prilikom pretresa je pronađena i oduzeta jedna PVC vrećica u kojoj se nalazio 21 paketić sa sadržajem biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i  kutijica u kojoj se nalazilo 55 paketića od PVC najlona u kojima se nalazila biljna  materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfematin Speed“.

Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašena proizvodnja I stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

S.N. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.