Merhamet RO Tuzla: I ove godine akcija “Iftar 21”

by admin2
| 14:57
  •  
  •  
  •  
  •  

Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mjeseca ramazana, uzimajući u obzir okolnosti uzrokovane pandemijom  COVID 19 i vanrednim stanjem  realizira akciju „IFTAR 2021.“ kojom se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  „Imaret“ u Tuzli, kao i postače na području tuzlanske regije koji zbog starosti  i činjenice da žive sami nisu u mogućnosti  pripremati obroke.

Njima se gotovi topli iftarski obroci dostavljaju na kućne adrese.  Obroci koji se pripremaju su veoma  kvalitetni i potpuni, s predjelom, glavnim jelom, desertom, osvježenjem i voćem.

-U godinama prije pandemije mi smo organizirali kolektivne iftare za postače u stanju socijalne potrebe i povratnike u manji bh.entitet. Zbog aktuelnih ograničenja, kao i prošle godine, odlučili smo da ove obroke dostavljamo na kućne adrese u naseljima širom Tuzlanskog kantona i povratnicima- kaže Mensura Husanović, direktorica RO “Merhameta” Tuzla.

Akcija se realizira zahvaljujući dobrovoljnim prilozima pojedinaca, firmi i drugih udruženja. U mjesecu kada se solidarnost sa nemoćnima I dobročinstvo preporučuju, u “Merhametu” opet računaju na podršku raznih donatora.

Zainteresirani mogu pomoći uplatama na račune:

-NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla: 1321000309575896
-Sparkasse banka d.d. Sarajevo, Filijala Tuzla: 1990500006345835
Devizni račun/ Account: 100875438, IBAN: BA39 1321 0100 8754 3817

SWIFT: TBTUBA22

Primalac: Udruzenje HO «MERHAMET» MDD Sarajevo,Regionalni odbor Tuzla

Patriotske lige br. 18, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina,

Može se pomoći i donacijama u namirnicama za pripremu obroka, brašna za novootvorenu “Merhametovu” pekaru, te drugim vidovima podrške koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama NK u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Klosterskoj ulici broj 2 u  Tuzli.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.