UIO: U Tuzlanskom kantonu oduzeta roba tržišne vrijednosti 80 000 KM

by admin2
| 16:00
0411 uio tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog Centra Tuzla, oduzeli su parfeme, akciznu i drugu robu čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 80.000,00 KM. Osobama od kojih je roba privremeno oduzeta izrečene su i sankcije u iznosu od 8.600,00 KM.
Na osnovu prethodno obavljenog operativnog rada, na području Regionalnog centra UIO u Tuzli, uočeno je sumnjivo vozilo u kojem je nakon detaljne provjere pronađena akcizna roba: 2.349 paklica cigareta i 36 kg sitno rezanog duhana. Ista je bila namjenjena za distribuciju i prometovanje na na „crnom tržištu“ na području Tuzlanskog kantona, jer se radilo o proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO.
U drugoj aktivnosti, prilikom detaljnog pregleda pošiljke prijavljene na konačno carinjenje u Carinskoj ispostavi Tuzla, pronađena je, a potom i oduzeta neprijavljena roba: 1.920 parfema, 800 šokera i 40 setova automaglenki.
Uprava za indirektnooporezivanje poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.