Šampionat BiH u brdsko brzinskoj disciplini: Dvije titule viceprvaka za vozače tuzlanskog SPArK

by nedim
| 8:19

Proteklog vikenda, tačnije 22. i 23. 09.2018. godine u Banja Luci je održano finale ovogodišnjeg Šampionata BiH u brdsko brzinskoj disciplini. Na utrci, koja se vozila na stazi Slatina, nastupilo je 35 vozača i 5 predvozača, a među takmičarima su bila i dva člana Sportskog Auto Kluba SPArK Tuzla, našeg Armin Mujkanović Armin i Haris Memišević.

Memišević je ponovno nastupao sa svojim Peugeot 205 Rallye, u Grupi Historic gdje je sa dvije ujednačene vožnje osvojio drugo mjesto ispred Adisa Abdića (VW Golf mk1), a iza starog i novog prvaka Grupe Historic, Daneta Milenovića  (Fiat 128 Rallye) čime je potvrdio svoje drugo mjesto u Šampionatu BiH i to u svojoj debitantskoj sezoni.

Mujkanović je drugu trku zaredom nastupao sa novim vozilom Zastava Yugo 55 u Grupi E1 -14 do 1400 ccm, nakon što je u sred sezone svog „starog“ Yuga zamijenio „novim“ nastavio je sa privikavanjem na novo, jače vozilo sa drugačijim postavkama mjenjača i geometrije ovjesa i ponovo odvezao, za njega već standardno dobre vožnje sa konstantnim napretkom tokom treninga i utrke. Utrku je završio na trećem mjestu iza starog novog Šampiona Dejana Tatića (Honda Civic) i Milana Stanivuku(Honda Civic) čime je i on potvrdio svoje drugo mjesto u Šampionatu BiH u svojoj prvoj punoj sezoni.

– Ovu priliku koristimo da čestitamo svim vozačima osvojenim titulama, prikazanim vožnjama i borbama na stazi koje su nam priredili ove sezone, te se nadamo da ćemo ih iduće godine vidit u većem broju sa još bolje pripremljenim vozilima. Sezona automobilizma se nastavlja narednog vikenda, u nedelju 30.09.2018. godine kada se u Tuzli održava finale Ocjensko spretnosne vožnje za ovu sezonu, tradicionalni Oktobarski rally – istakli su iz Auto Kluba SPArK Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.