Odlični “Crveno-crni”: Sloboda bolja i od GOŠK-a

by nedim
| 20:42

Sloboda je u 10. kolu Premijer lige BiH na Tušnju dočekala GOŠK iz Gabele i na kraju je slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 2:0.

Dominirao je tuzlanski tim u ovom meču i na kraju je slavio sasvim zasluženu pobjedu kojom se dodatno približio vrhu tabele.

Sloboda je krenula dobro i u drugoj minuti su prijetili preko Ignjatovića, ali je Kozić dobro odbranio njegov udarac.

Nakon ovog šuta igra se na Tušnju potpuno umirila. GOŠK se zatvorio i pokušao je da na odmor ode sa nulom. Ipak, to im nije pošlo za rukom jer je Sloboda u nadoknadi prvog dijela došla do vodstva.

Slobodnjak sa 25 metara izveo je Said Husejinović. Kozić je bio nemoćan nakon udarca ovog fudbalera i Tuzlaci su zaista sjajnim golom Husejinovića imali prednost na poluvremenu od 1:0.

Nastavak meča također u potpunosti pripada Slobodi. Nakon nekoliko pokušaja u 63. minuti su domaći riješili pitanje pobjednika u ovom duelu.

Husejinović je bio taj od kojeg je sve krenulo. Nakon dobrog prodora uposlio je Vidovića čiji šut brani Kozić. Na odbijenu loptu natrčao je Amar Beganović i pogađa za sigurnih 2:0.

Mogao je tim Zlatana Nalića do kraja i povećati prednost. Imali su još nekoliko dobrih pokušaja, ali je na kraju ostalo 2:0, a sa nova tri boda Sloboda je došla do četvrtog mjesta na tabeli i odavno tuzlanski tim nije bolje stajao u Premijer ligi.

Premijer liga, 10. kolo:

Sloboda – GOŠK 2:0 (Husejinović 45+3’, Beganović 63’)

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Hasanhodžić, Ereiz, Kulović, Đajić, Raguž, Ramić, Vego, Hasanović, Kovačić.

https://www.dailymotion.com/video/x6u2et0

(TI/Sportsport.ba)