Petu godinu za redom: U Tuzli održan Fitnes dan, mladi vježbali zajedno

by nedim
| 18:46

Radničko sportsko društvo Sloboda Tuzla u saradnji sa brojnim partnerima je petu godinu za redom realizovao sportsko rekreativnu manifestaciju Pokret za radost – Fitnes dan u SKPC Mejdan Tuzla.

Manifestaciji je prisustvovalo preko 2500 učesnika, učenika osnovnih, srednjih škola sa područja grada Tuzla, studenata fakulteta Univerziteta u Tuzli, predškolskih ustanova sa područja grada Tuzla kao i građanstva.

Na samom početku fitnes dana učenici OŠ Slavinovići su izveli koreografiju uz sportsku himnu Bosne i Hercegovine “Hajmo Bosni, hajmo Hercegovino”, a takmičari Karate kluba Sloboda Tuzla u mješovitom kata timu su izveli kate Heian Shodan i Heian Nidan.

Potom su se obratili šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla Zlatan Nalić i kapiten ekipe Perica Ivetić koji su izrazili veliko zadovoljstvo što prisustvuju današnjoj manifestaciji u Mejdanu i prenijeli su pozdrave od strane drugih prvotimaca Slobode.

Tokom manifestacije predstavljeni su i najtalentovaniji mladi sportisti iz Slobodinih sportskih klubova.

A na kraju uz vodstvo profesionalnih fitnes instruktora iz Fitnes centra Jimmy's Gym izveden je fitnes čas na veliko zadovoljstvo i uz učešće prisutnih – navedeno je u informaciji RSD Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.