Kolegij gradonačelnika: Saglasnost na ugovor o regulisanju prava i obaveza Grada i Panonike

by nedim
| 10:36

U Gradskoj upravi Tuzla, u ponedjeljak 17. septembra, održana je 38. sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje je, po ranije utvrđenom dnevnom redu, razmatrano ukupno deset tačaka.

Razmatran je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada Tuzle i JKP Panonika d.o.o., u vezi sa povjeravanjem na upravljanje i korištenje zemljišta, plaža, objekata i opreme u okviru i u funkciji dva slana jezera sa slanim vodopadima i bazenima u gradu Tuzli. Tokom sjednice razmatrani su i različiti imovinsko-pravni akti, te Konačni izvještaj o procjeni štete od poplava u mjesnim zajednicama, Simin Han, Požarnica i dijelu mjesne zajednice Gornja Tuzla.

Također, razmatrane su i Informacija o stanju klizišta i poduzetim aktivnostima na realizaciji interventnih sanacija klizišta na području Grada Tuzle, Informacija o provedbi mjera i aktivnosti koje se odnose na “Povećanje svijesti zajednice od opasnosti od katastrofa”- Provedba obuka i vježbi struktura civilne zaštite i građana u 2018. godini, te Informacija o aktivnostima na animiranju građana i građanki i organizovanju akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Grada Tuzle.

Tokom 38. sjednice Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle razmatrani su prijedlozi i sugestije na Nacrt Zakona o Inspekcijama TK i prijedlozi odgovora na vijećnička i tekuća pitanja. U skladu sa propisanom procedurom, svi materijali se dostavljaju Gradskom vijeću na usvajanje – saopšteno je iz Gradske uprave.

(Tuzlainfo.ba)