Žižović i Golubović pred Željezničar: Spremni i motivisani za osvajanje bodova

by nedim
| 18:21
  •  
  •  
  •  
  •  

0204 slo pressPrvotimci Slovode sutra nastavljaju takmičenje u M-Tel Premijer ligi BiH, a na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju starog rivala Željezničara.

Prvenstvena pauza dobro je iskorištena kako bi Mladen Žižović dodatno upoznao ekipu i prenio na njih svoje trenerske zamisli. Prvi test imat će sutra protiv popularnih Plavih sa Grbavice:

„Proteklih 15 dana imali smo vremena da ekipu malo osvježimo i pokušamo doći do nama potrebnog mira, te da se pripremimo malo bolje nego u prethodnom periodu. Željezničar čitavo proljeće nije dao gol i sigurno dolaze ovdje da taj niz prekinu. Uradićemo sve da dođemo do pobjede i sigurno da nam je ona prijeko potrebna”, poručio je Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih, te dodao:

“Željezničaru sav respekt, ali smatram da će ovdje presuditi naš ogroman motiv koji su momci pokazali u prethodnih 15 dana. Ovo je prva prilika koja nam se pruža, pokušat ćemo je iskoristiti. Daćemo svoj maksimu, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. Međutim, drago mi je da imam grupu karakternih igrača.“.

Adnan Golubović, golman tima sa Tušnja, takođe je optimističan uoči sutrašnjeg derbija:

“U ovih 15 dana smo iskoristili vrijeme da se zbližimo, upoznamo sa šefom i da shvatimo šta on od nas traži i da se tome čim prije prilagodimo. Ekipa je to dobro prihvatila i mogu reći da među nama vlada pozitivna atmosfera. Očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat”.

U sutrašnjem susretu protiv Željezničara Stručni štab neće moći računati na kapitena Amara Beganovića koji je sakupio tri žuta kartona. Pod znakom pitanja je i nastup Saida Husejinovića koji se oporavlja od povrede.

Utakmica 24. kola M-Tel Premijer lige BiH između FK Sloboda i FK Željezničar igra se sutra (subota, 03. april) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:00 sati.

Pravdu na tušanjskom travnjaku dijeliće Ermin Sivac (Zenica) uz asistenciju Gorana Dujaka (Odžak) i Marka Zelenike (Mostar). Četvrti sudija je Zoran Grbić (Prijedor). Delegat meča biće Radika Marić (Bijeljina), a posmatrač suđenja Antonio Blažević (Višići).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.