Jasmin Imamović: Žele da sruše SDP i izbace nas iz vlasti u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu

by nedim
| 19:01
  •  
  •  
  •  
  •  

0101 2020 jasmin Imamovic

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović (SDP) smatra kako su se pojavile snage koje nesreću kašnjenja vakcina i neizbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, žele iskoristiti da SDP optuže za sve moguće, da SDP zavade sa svima i da unutar SDP zavade ljude i sruše partiju.

– Želja im je da propadne savez u okviru Trojke te da propadne koalicija SDP-a i SBB-a u Tuzlanskom kantonu, u Gradu Tuzli i drugim gradovima i općinama. Cilj je izbacivanje SDP-a iz vlasti Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, te uzdrmavanje SDP-a na lokalnim nivoima vlasti. SDP bi, na kraju, srušili tako što će zavaditi istaknute članove SDP-a, te pokušati da sruše legalno izabranog predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i da će se SDP do općih izbora baviti unutarnjim svađama, na tim izborima doživjeti debakl, poslije čega mu slijedi raspad – izjavio je.

Imamović naglašava da se želja takvim snagama neće ostvariti.

– Nermin Nikšić je direktno, legalno i demokratski izabrani predsjednik SDP-a sa mandatom na četiri godine. Njegov drugi mandat ističe nakon općih izbora 2022. godine, a izbori za predsjednika SDP-a biće održani 2023. godine. Do tada je on moj predsjednik, a ja član Predsjedništva SDP-a. Ko god krene na SDP BiH ja ću ga, zajedno sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšića, braniti – kazao je Imamović.

Kaže da podržava koaliciju SDP-a sa NiP-on i Našom strankom.

– Podržavam i koaliciju SDP-a u TK, Tuzli i drugim općinama sa SBB-om. Ne smeta nam dobar odnos Nermina Nikšića sa predsjednicima Naše stranke, NiP-a i SBB-a. Imam povjerenje u Nermina Nikšića i on ima povjerenje u mene. To se ne može promijeniti, bez obzira na želje i neke neutemeljene i neistinite tekstove – rekao je Imamović, prenosi Avaz.ba.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.