Mladi Tuzle sinoć dodijelili Godišnja priznanja za 2020. godinu: Ovo su dobitnici

by admin2
| 10:00
  •  
  •  
  •  
  •  

3003 nagrade

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ svake godine u martu realizuju Dane Mladih Tuzle kojim se obilježava godišnjica postojanja i rada ove dvije partnerske organizacije. Ovogodišnji, 17. Dani Mladih Tuzle bili su koncipirani u tri segmenta: edukativni, izvođački i obrazovni programi.

U periodu od 4.3 do 30.3.2021. godine realizovan je upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle, dodijeljeno je 135 certifikata polaznicima iz 2020. godine, promovisan je Priručnik „Školsko pozorište“ namijenjen za voditelje dramskih sekcija u osnovnim i srednjim školama, izvedene su dvije premijere i 12 repriznih predstava za sve uzraste publike, realizovan je prijemni ispit i upis učenika u martovskom predroku u prvi razred Srednje „Savremeno-umjetničke škole“ Tuzla. Manifestacija je aktivno uključila 150 djece i mladih koji su organizovali i realizovali jednomjesečni program.

Kao završna svečanost manifestacije, a što je kontinuiran proces od 2014. godine, sinoć su dodijeljena Godišnja priznanja Mladih Tuzle. Rukovodstvo Pozorišta mladih Tuzle i Udruženja „Mladi Tuzle“ Tuzla, na osnovu prijedloga članova i roditelja Mladih Tuzle, donosi odluku o dodjeli Godišnjih priznanja za 2020. godinu, a u okviru 17. Dana Mladih Tuzle.

Najaktivnija članica za 2020. godinu:

Maida Hamzić i Amra Dedić

Najaktivniji član za 2020. godinu:

Ademir Omerćehajić

Specijalna priznanja za kontinuirani doprinos razvoju Mladih Tuzle dobili su:

Ernesa Mešić

Remira Osmanović

Asja Redžić

Mirzeta Hadžić-Suljkić

Nada Mladina

Vlado Kerošević

Mirjana Mešić

Nagrada za najbolje kreirane muške i ženske uloge ove godine nisu dodijeljene, što je uzrokovano pojavom COVID 19.

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ čestitaju nagrađenima i zahvaljuju se svim članovima, roditeljima/starateljima, liderima, saradnicima, tehničarima, volonterima i prijateljicama i prijateljima na nesebičnom doprinos u radu Mladih Tuzle u najtežoj, 2020. godini.

 (Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.