Održana 8. Likovna kolonija ˝Džafići 2018˝

by nedim
| 11:13

U organizaciji Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost Tuzla, Hamidović d.o.o Tuzla i ljubitelja umjetnosti sela Džafići u subotu, 15. septembra 2018.godine održana je 8. Likovna kolonija “Džafići 2018” u Džafićima kod Kalesije. 

Nakon dočeka umjetnika, doručka i podjele slikarskog materijala. Upriličeno je svečano otvaranje kolonije gdje se u ime organizatora prisutnima obratio Rasim Hamidović, u ime slikara Fikret Ibričić, a u ime promotora Mehmed Pargan. U okviru manifestacije održane su dvije promocije knjiga: “Vukovijski vremeplov II” autora Sejfulaha Imamovića i roman “U cvijetu magnolija” autora Mehmeda Pargana. 

Tokom jednodnevne likovne kolonije upriličen je i tradicionalni ručak, te dodjela zahvalnica koju je primilo tridesetak umjetnika. Gosti Likovne kolonije “Džafići 2018” bili su članovi džemata Dobrnja, članovi MIZ Tuzla i ostale značajne zvanice. Slikari su slikali u prelijepoj prirodi stare bošnjačke bašte i mahale raznovrsnim slikarskim tehnikama kojima je nastalo i izloženo tridesetak eminentnih radova. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.