Pozorište mladih Tuzle: Premijerno izvedena predstava „Život u magli“

by admin2
| 7:26
  •  
  •  
  •  
  •  

2903 zivot u magli

U dvorani Kaleidoskop na sceni Pozorišta mladih Tuzle premijerno je izvedena predstava „Život u magli“ nastala u okviru projekta „Parlamentarna debata – rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla“ čiji je nosilac Udruženje građana „Ekosol“ u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle i Biciklističkim klubom Tuzla. Projekat se provodi u okviru šireg projekta „Misli o prirodi“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva – CPCD, a finansijski podržava Švedska.

Scenarij za predstavu nastao je kao autorsko djelo tima lidera i saradnika Pozorišta mladih Tuzle pod rukovodstvom Amile Beširović i Mirze Pinjića, a rediteljski koncept predstave čini i pet kratkih igranih filmova na temu aerozagađenja.

U predstavi učestvuje 20 polaznika Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle, pedagoški rad sa grupom i režiju predstave potpisuju Maida Hamzić i Adnan Mujkić, a saradnice u radu su Belma Huseinefendić i Aida Dedić.

Učesnici u predstavi, polaznici Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle su kroz dramu i pozorišnu umjetnost, kao specifičan model promjene društvene svijesti, na vrlo emotivan način iznijeli priču o aerozagađenju čime su publiku informisali, ali i potaknuli na razmišljanje i akciju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.