“Crveno-crni” derbi: Sloboda danas dočekuje Čelik

by nedim
| 5:34

Utakmicu 9. kola BHT Premijer lige BiH Sloboda će danas na Tušnju odigrati sa Čelikom. 

– Utakmica sa Čelikom je prva nadolazeća u ciklusu od četiri utakmice koji nam je izuzetno težak. Imamo problema sa sastavom zbog Čivića i Hadžanovića koji su kažnjeni zbog trećeg žutog, Smajić je povrijeđen dok će vjerovatno ostali biti na raspolaganju. Sigurno je da sutra idemo na tri boda i nemamo puno što da kalkulišemo, jer kako sam prije naglasio samo tri boda u svakoj utakmici nas zanimaju, izjavio je Zlatan Nalić pred ovaj susret.

Igrač Slobode Mehmed Alispahić kaže da je atmosfera u klubu s Tušnja izuzetno dobra, a sutra očekuje da će tri boda ostati u Tuzli.

-Svjesni smo važnosti četiri utakmice koje nam slijede. Radili smo veoma naporno, a igrači će na terenu dati sve od sebe kako bi osvojili tri boda, poručio je Alispahić.

Priliku za nastup imat će i mladi igrač Amar Beganović.

-Zahvalio bih se šefu i stručnom štabu, a želio bih nastaviti igrati istim intenzitetom i opravdati ukazano povjerenje, istakao je Beganović.

Utakmica između Sloboda i Čelika igra se u petak na stadionu Tušanj sa početkom u 16:30 sati u direktan TV prijenos putem MojaTV platforme.

Pravdu će dijeliti Admir Šehović (Sarajevo) uz asistenciju Dženana Milića, Enesa Đozića također iz Sarajeva.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.