“Raftlook 2018”: Na Panonska jezera nakon bajkera stiži i rafteri

by nedim
| 8:14

Na kraju sezone kupanja, Panonska jezera će po sada već ustaljnoj praksi, nakon bajkera ugostiti i raftere. Tradicionalno, kraj godine je rezervisan za rafterska druženja. 

Međunarodni susreti raftera i raft klubova na Panonskim jezerima u Tuzli pod nazivom “Raftlook 2018.” će se održati u subotu 15.9.2018. godine, u organizaciji Raft-eko kluba “Accent” iz Tuzle, koji je jedan od najstarijih rafting klubova u BiH. Ove je godine najavljeno učešće 12 ekipa iz Ključa, Bihaća, Jajca, Zenice, Visokog, Zavidovića, Zvornika, Olova, Tuzle i Starih Banovaca, sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine, Srbije. 

Rafterski susreti su prilika da se ovaj ekstremni sport što više populariše i približi ljudima, a pogotovo djeci i omladini. 

U tu svrhu prije otvaranja susreta će biti organizovana posebna promotivna vožnja za omladinu i djecu Doma za djecu bez roditeljskog staranja, NVO Koraci nade, NVO Majke hendikepirane djece, UG Zemlja djece, članove eko-sekcija osnovnih škola kao i građane. 

Susreti su i prilika da se kroz rafterska takmičenja i igre, demonstriraju rafterske vještine, snaga i umjeće, prezentuje rafterska oprema, rekapitulira godišnji učinak klubova, planira saradnja, ali i zabavi. 

Grad nema rijeku, ali zato ima Panonska jezera koja su postala simbol i prepoznatljiv imidž grada. Organizovanjem susreta raftera želimo da pokažemo da ono što su građani Tuzle napravili sa puno ljubavi i odricanja, može se mjeriti sa prirodnim ljepotama Une, Neretve, Drine, Krivaje, Bioštice, Rakitnice, Vrbasa, Bosne … 

Rafterski susreti se održavaju u partnerstvu sa Gradom Tuzla i JKP “Panonika” – saopšteno je iz Raft-eko kluba “Accent”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend