World Cleanup Day: U petak najmasovnija volonterska akcija u Gradu Tuzla

by nedim
| 9:08

Jučer je na press konferenciji u Tuzli najavljena najmasovnija volonterska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ koja će biti održana 14. septembra 2018. godine na teritoriji Grada Tuzla.

Ovogodišnja terenska akcija će biti održana u okviru kampanje „World Cleanup Day“ koja se provodi u 150 zemalja svijeta, a okupit će preko 380 miliona volontera.

„Let's Do It“  projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 181 522 volontera, koji su očistili oko 13 200 tona otpada i zasadili 436 491 sadnica raznih vrsta drveća.

Centralno okupljanje volontera je na platou kod Ismeta i Meše od 9:00h. Lokacije koje će biti obuhvaćene ovogodišnjom akcijom su izletište Ilinčica, vidikovac Kicelj, naselje Dragodol, Slatina, Slavinovići i Solina te mjesne zajednice Breške, Bukinje, Dobrnja, Gornja Tuzla, Husino, Par Selo, Simin Han i Lipnica. Za sve učesnike akcije osigurane su vreće, rukavice i osvježenje.

Registracija svih zainteresovanih volontera moguća je na  www.letsdoit.ba/registracija, a više informacija dostupno je na zvaničoj Facebook Fan stranicu „Let's Do It Tuzla“.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend