NLB web baner 770x95px 2

ponedjeljak, 10 Septembar 2018 19:32

U komšiluku Gradske uprave: Građani traže reakciju nadležnih ili će blokirati prilaz zgradi

1009 zgradaNa našu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., stanari zgrade u Aleji Alije Izetbegovića br. 18, 20, 22 (duga siva troulazna osmokatnica) su nam poslali otvoreno pismo u kojem se između ostalog navode:

Kada ljudi koji žive na periferiji Tuzle kažu kako su njihove mjesne zajednice zapostavljene, živi dokaz da je stanje katastrofalno i u samom centru je ova zgrada koja gleda na gradonačelnikov ured. Hiljade automobila dnevno prodefiluje ispred ove zgrade, oštećuju vozila stanara, ostavljaju smeće, blokiraju prilaz kolima Hitne pomoći i vatrogascima, uništavaju ulicu... U dva navrata je u pomenutoj zgradi izbio požar, pri čemu vatrogasna vozila i saniteti nisu mogli pristupiti. Da li neko treba izgubiti život kako bi nadležni ozbiljno shvatili naš dugogodišnji problem?! 

U posljednjih mjesec dana smo ponovno aktualizirala ovo pitanje, ali svi nadležni kojima smo uputili dopise se nisu udostojili dati bilo kakav odgovor, a kamoli riješiti isti.

Dana, 27.4.2016.je obećano da će se ovaj dio uvrstiti u plan noćnog pranja ulica, što do dana današnjeg NIKADA nije urađeno, kao ni zadnjih desetak godina. Dok je ispred gradonačelnikove zgrade, u kojoj živi, urađen potpuno novi asfalt, sa odvodima, iscrtanim parking mjestima, mi moramo hodati i voziti po kraterima dubine 20 cm. Ulica Dragiše Trifkovića i parking Titova 151 (sivi soliter) nedavno su u potpunosti asfaltirane i ako tu ne prometuje niti parkira bilo ko osim stanara. 

Molimo Grad Tuzla da konačno opere i u potpunosti asfaltira ovu kratku dionicu od svega nekoliko desetina metara inače ćemo kao stanari biti primorani da potpuno blokiramo prilaz zgradi - navodi se u pismu stanara, koji su na isti problem ukazali i putem platforme "Centar 72".

(Tuzlainfo.ba)

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu