Očekuju dobar izborni rezultat: Održan skup Nezavisnog bloka u Tuzli

by nedim
| 6:49

U punoj sali Kristalne dvorane u Tuzli sinoć je održan javni skup Nezavisnog bloka.

Na skupu su učestvovali članovi i simpatizeri Nezavisnog bloka, ali i ostali zainteresovani građani.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH je istaknuo kako će Nezavisni blok postignuti izuzetan izborni rezultat na oktobarskim izborima. Pritom je naglasio da je fokus politike centra baviti se konkretnim problemima građana naše zemlje.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i član Predsjedništva Nezavisnog bloka je naveo da očekuje pobjedu Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH i da to zaključuje shodno vlastitom izbornom iskustvu, kada je kao nezavisni kandidat uspio pobjediti moćnu SDA u gradu Zenica. Razija Mujanović je, kao proslavljena košarkašica, u svom obraćanju objasnila da je osnovni motiv njenog ulaska u politiku taj da promjeni aktuelno stanje sporta u BiH.

Admir Čavalić, glavni koordinator Nezavisnog bloka u Tuzlanskom kantonu i nosilac kantonalne liste je istaknuo da je cilj ovog političkog projekta da radi na unaprijeđenju ekonomije kantona. Nastojat će se raditi na tome da Tuzlanski kanton bude jedan od najrazvijenijih kantona u FBiH odnosno regiona u državi. Profesorica Amra Bratovčić je naglasila značaj rješavanja ekoloških problema na području Tuzlanskog kantona, sa osvrtom na situaciju u GIKIL-u.

Pored navedenih, na skupu su se obratili Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar, Almir Šahinpašić, nosilac federalne liste Nezavisnog bloka, te Amer Bekan i Zaim Bešić ispred Prve stranke kao koalicionog partnera. Na skupu su također predstavljeni nosioci lista i kandidati Nezavisnog bloka za nastupajuće izbore – Ramiz Karić, Hasan Osmanović, Edin Ibrišević.

Ovom skupu je prethodio obilazak tri opštine Tuzlanskog kantona od strane Senada Šepića i kantonalne delegacije Nezavisnog bloka. Tokom dana obišle su se opštine Doboj Istok, Gračanica i Gradačac. Ovim skupom Nezavisni blok poručuje da kreće odlučno i hrabro u borbu za poštenu državu – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)