Klub vijećnika GO SDA: U Tuzli potvrđen dogovor Jasmina Imamovića i Mirsada Kukića!

by nedim
| 15:19

Glasanje na 23. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla je potvrdilo i pokazalo da „postoji dogovor tuzlanskog SDP-a (Jasmina Imamovića) i PDA (Mirsada Kukića)” – tvrde iz Kluba vijećnika GO SDA Tuzla, navodeći su svom saopštenju koje prenosimo u cjelosti:

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, održanoj 29.08.2018. godine, Klub vijećnika SDA, kao i na dvije prethodne sjednice, poslao je prijedloge za izmjenu određenog broja članova radnih tijela (Komisija i Savjeta) pri Gradskom vijeću Tuzla koji su imenovani iz reda SDA. 

Komisija za izbor i imenovanje je razmatrala i usvojila prijedloge Kluba SDA, te ih proslijedila prema Gradskom vijeću Tuzla. Dakle, Vijeće je trebalo samo  potvrditi prijedloge Komisije  jer dosadašnja praksa, a u skladu sa Poslovnikom o radu GV Tuzla, je bila  takva da svaka stranka ima pravo  izmjene svojih članova u radnim tijelima, a na osnovu zvaničnih izbornih rezultata objavljenih u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

Nažalost, kao što smo najavljivali u prethodnim saopštenjima, vladajuća većina na čelu sa SDP-om, Tuzlanskom alternativom, DF-om i samostalnim vijećnicima koji su napustili SDA, tokom glasanja o ovoj tačci na posljednjoj sjednici Vijeća bila je suzdržana te je tako onemogućena izmjena članova radnih tijela, što je presedan u dosadašnjem radu GV Tuzla.

Samo 40 dana prije izbora, svjedoci smo pojave  nove koalicije u Gradskom vijeću Grada Tuzla, tačnije, SDP i PDA, o čemu se u gradskim kuloarima već otvoreno priča. Cijeni se da je riječ o izbornom dogovoru između ove dvije političke opcije za predstojeće Opće izbore, što je pogubno za Grad Tuzlu, o čemu smo već upozoravali građane Grada Tuzle.

Kao i na prethodnim sjednicama, takozvani samostalni vijećnici koji su svoj mandat u Vijeću dobili zahvaljujući glasovima SDA, a sada su članovi PDA, bili su neprincipijelni, politički nepismeni i glasali protiv zahtjeva Kluba vijećnika SDA (Stranci koja im je ukazala povjerenje i dala političku afirmaciju), sramno dajući  podršku većini u GV Tuzla koju čini SDP sa svojim političkim satelitima.

Ovim putem ponovo skrećemo pažnju građanima i široj javnosti da ovakvi neprimjereni politički postupci i interesne koalicije ne donose  napredak društvenoj zajednici, već samo stvaraju haos, pometnju i još veću neizvjesnost po  građane Tuzle na planu stvaranja zdravih demokratskih odnosa u zajednici – navodi se u saopštenju.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend