Festival “Džumbus” se nastavlja: Sutra “Metalling” u subotu bazar “Džumbar”

by nedim
| 8:08

Džumbus  festival se polako približava kraju, ali to nije razlog da se neke tradicije ovog događanja u Tuzli ne ponove. Za ovaj vikend nas očekuje opet nešto, čemu mnogi mladi istomišljenici, kreativci, ljubitelji neće moći odoljeti.

Za petak 31.8. od 20h, u Zlatarskoj ulici je najavljen je događaj pod nazivom Metalling. Riječ je o nastupima dva benda u usponu, The Reluctant i Despotic Bullet.

– U Tuzli koja je nekada bila prepuna mladih bendova rock i metal žanra, danas je jako teško naći one koji redovno rade, imaju entuzijazma i želju za dobrom live svirkom. Džumbusarke i džumbusari su obećali da ćete uživati u ovoj koncertnoj predstavi, jer neki metalci se ne predaju tako lako, stoga ih podržite poručili su organizatori.

Dan nakon Metallinga, u Zlatarskoj ulici, koja je već postala zanimljiva za mnoge prolaznike, održat će se tradicionalni bazar pod nazivom Džumbar. Održava se već treću godinu i za cilj ima promovisanje mladih poduzetnika. Kao potporu istima, Džumbus ekipa sa Udruženjem „Tuzla Uživo“, poziva vas da prođete već pomenutom ulicom, 1.9.u subotu  od 12h pa sve do u sitne sate, gdje ćete vidjeti mlade kreativce na svojim štandovima. Nijedan štand neće biti isti, pa se pripremite i širom otvorite oči da vam nešto ne promakne.

Pored nakita i odjeće, u ponudi ćete naći i prehrambene proizvode koji su sve veći izbor djelatnosti za ljude koji pokreću male biznise. Džumbar je i za one sa istančanim ukusom, koji žele osvježiti svoj dom dobrom slikom, svjetlom, detaljem.  Podršku ovom bazaru i mladim poduzetnicima,  dat će dvije DJ producentice iz Tuzle, koje su i same kreativci u svom poslu. Sandra Nadarević aka OKOV sa svojim zvukom dark dub/techna i Tea Tanović aka DJ Peyotee  sa dark psychedelic trance, provešće vas kroz prijatnu večer i druženje uz piće i delikatese. Dođite da uživamo!

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.