Prijavite se: Family Day uvertira za veliku akciju čišćenja ilegalnih deponija u Tuzli

by nedim
| 10:46
  •  
  •  
  •  
  •  

Sedma terenska akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ na području Grada Tuzla bit će održana u petak, 14. septembra 2018.godine.

Akcija čišćenja ilegalnih deponija pod nazivom „World Cleanup Day 2018“ će se ove godine provesti u preko 150 zemalja svijeta u kojima djeluje pokret „Let’s Do It“.

Ovogodišnja globalna akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada okupit će milione volontera širom svijeta i predstavljat će najmasovniju volontersku akciju u historiji.

– Organizacioni odbor projekta „Let’s Do It Tuzla“ aktivno radi na pripremama najveće volonterske akcije u našem gradu. U toku su pripreme za Family Day koji već tradicionalno organizujemo kao uvertiru predstojećoj akciji čišćenja ilegalnih deponija otpada u saradnji sa kompanijom Eko život, zlatnim sponzorom našeg projekta. Aktivnosti na događaju su namijenjene svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih. Family Day će se održati 09. septembra 2018. godine na Trgu slobode. Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovoj manifestaciji i da se uz druženje i zabavu upoznamo sa značajem očuvanja životne sredine, ali i  da najavimo predstojeću akciju – istakla je Maida Brkić, PR menadžer projekta.

Centralno mjesto okupljanja za sve volontere, kao i lokacije koje će biti obuhvaćene akcijom će biti blagovremeno objavljene.

„Let’s Do It“  projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 181 522 volontera, koji su očistili oko 13 200 tona otpada i zasadili 436 491 sadnica raznih vrsta drveća. 

Zainteresovani volonteri registraciju mogu izvršiti na www.letsdoit.ba/registracija, a više informacija mogu dobiti putem Facebook stranice „Let’s Do It Tuzla“ ili na broj telefona 062/174-961.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.