Džumbus festival se nastavlja: Danas na programu “DiDžejing_5”

by nedim
| 5:18

Poslije kraće pauze, treće izdanje Džumbus DIYYF (Do It Yourself Yought Festival) festivala se nastavlja u petak 24.avgusta 2018. u Zlatarskoj ulici sa događajem pod nazivom DiDžejing_5. Tom prilikom predstaviti će se mladi tuzlanski producenti elektronske muzike: Anja Z i BYÖKu b2b formi.

Anja Zilić aka Anja Z je 20-godišnja producentica elektronske dance muzike (EDM) koja dolazi iz Tuzle. Od djetinjstva je bila blisko vezana za muziku i pisanje pjesama, tako da je počela sa osnovama produciranja već sa 13 godina, a sa 17 godina je počela sa ozbiljnijim radom. Redovni je posjetitelj svih zanimljivih predstava elektronske muzike u regionu i to iskustvo je dodatno inspiriše da nastavi sa radom. Tu je i upoznala dosta ljudi iz svijeta muzike uz koje je naučila mnogo. Njena volja i trud nisu prošli nezapaženo pa je počela raditi kao producent za firmu Starship ent. iz Južne Koreje. Takav uspjeh garantuje podizanje kvaliteta njenog rada gdje je Anja Z spremna da još više uči i napreduje.

 

BYÖK je već predstavio svoj rad tokom Džumbus Fesstivala, a sada će kao kolega  sa Anjom  Z odraditi odličan b2b set. Muziku je počeo producirati prije 5 godina, a prvi žanr koji je radio bio je Electronica jer mu je u ranijim godinama idol bio Deadmau5. Izdao je dva EP albuma na digitalnim mrežama (Spotify,Deezer,Google Play Music), a najnoviji EP se zove ‘Space’ i pod tim mini albumom ima 3 nove pjesme Trance žanra. Trenutno radi na novom full albumu gdje će se naći 10 uredaka PSY trance stila. Životna želja mu je nastupati na velikim svjetskim festivalima.

DiDžejing_5 događaj počinje u petak 24.8.2018.g. od 19h u Zlatarskoj Ulici kod Kapije. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.