Otvoreno prvenstvo u streljaštvu: Strijelci Streljačkog invalidskog kluba Tuzla najbolji

by admin2
| 8:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Na Otvorenom prvenstvu u streljaštvu koje je održano u Kladnju 11.08.2018. godine prvo mjesto sa 517 krugova je osvojila muška ekipa Streljačkog invalidskog kluba Tuzla u sastavu Ferizović Fuad, Mujić Mirzet i Adil Mešanović.

Drugo mjesto pripalo je strijelcima SKOSI Zenica sa osvojenih 489 krugova, dok je treće mjesto pripalo strijelcima SIK Banovići.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Hajro Bečić sa 182 kruga, član SIK Banovići.

Drugo mjesto osvojio je Hasić Mirsad sa 181 krugom uz 7 desetki iz Streljačkog invalidskog kluba Tuzla. Isti broj krugova 181, ali uz 4 desetke, imao je Hasićev klupski kolega Ferizović Fuad.

U ženskoj konkurenciji u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojile su takmičarke SIK Tuzla sa 481 krugom. Ekipa je bila u sastavu Nukić Kadira, Ramić Mirela i Muminović Merima.

Drugo mjesto pripalo je ekipi SKOSI Živinice  sa 438 kruga, treća je bila ekipa domaćina SIK Sokolina Kladanj sa 373 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Ramić Mirela sa 165 krugova. Drugo mjesto osvojila je Nukić Kadira sa 164 kruga, obje takmičarke SIK Tuzla, dok je treća bila Hodžić Alma sa 161 krugom, članica SKOSI Živinice.

Rezultati sa ovog takmičenja ulaze u III Kolo Kantonalne lige osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona u 2018. godini.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.