DSO Promus

petak, 10 Avgust 2018 15:03

Tužilaštvo TK: Pravosnažna osuđujuća presuda za Jasmina Halilovića iz Tuzle

1008 tuzilastvotk

U drugostepenom postupku pred Kantonalnim sudom Tuzla, na osnovu optužnice ovog Tužilaštva,  donesena je pravosnažna osuđujuća presuda za Jasmina Halilovića (53) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije (2) godine zbog krivičnog djela prevara počinjenog u sticaju sa produženim krivičnim djelima krivotvorenje isprave i posebni slučajevi krivotvorenja isprave.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva se Halilović teretio da je u periodu od januara 2009. do maja 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca „PZC Stupine“ Tuzla u kojem je bio član, na kojima je krivotvorio potpis ovlaštene osobe i potpisnika tog Udruženja, te je  sa namjenskog podračuna i  računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM. Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio imovinsku korist a oštetio Udruženje i druge članove.

Dakle, s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist, u periodu od tri godine, je sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine – saopšteno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu