FK Tuzla City: Očekuje nas kvalitetna utakmica

by admin2
| 11:44

Povodom utakmice koja slijedi za vikend, ekipa Tuzla Cityja je organizirala  press konferenciju, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i fudbaler Samir Efendić.

“Ova utakmica veoma je bitna i za jedan i za drugi tim, a i za grad Tuzlu. Mali je broj gradova da se može pohvaliti gradskim derbijem. Mislim da ni mi, a ni Sloboda ne možemo biti u potpunosti zadovoljni bodovnim saldom, ali i jedni i drugi igramo jako fino, te u sam siguran da će u subotu biti jedna jako kvalitetna utakmica. Nismo opterećeni bodovima, imamo četiri boda dok se ekipa Slobode sa samo jednim bodom, nalazi pod moranjem pobjede za bolji nastavak prvenstva. Nurković i Milaković imaju problema, ali među 25 fudbalera koji su na zavidnom nivou forme, kroz treninge naći ćemo početnih 11, a ja sam sigurno kao šef na slatkim mukama. U ovu utakmicu ćemo ući neopterećeni, te kroz takav pristup, protiv jedne kvalitetne ekipe kao što je Sloboda doći do pozitivnog rezultata. “, rekao je Starčević te dodao:

“Sloboda je promijenila veliki broj fudbalera, trenera Zlatana Nalića poznajem i znam da je jedan jako studiozan trener. Siguran sam da će Sloboda iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Skautirali smo sve Slobodine i dobre i loše osobine, te znamo što da očekujemo od subotnjeg susreta”, završio je Starčević.

Fudbaler Tuzla Cityja Samir Efendić, nije krio optimizam pred sutrašnji duel.

“Mogu reći sigurno da mi kao fudbaleri jedva čekamo tu utakmicu. Utakmica sa Slobodom, je nama kao i sve ostale sasvim normalna, bez obzira na to što je to gradski derbi. Drago mi je što je ekipa zdrava i što smo u konkurenciji za ovaj susret. Mi imamo svoju računicu i idemo prema naprijed. Mogu sigurno reći da mi je drago ponovo igrati na Tušnju, u Slobodi sam igrao, i tu su sve moje uspomene, ali sada igram za Tuzla City-ja i dati ću sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat”, rekao je Efendić.

(Tuzlainfo.ba/FK Tuzla City)