Muftijstvo tuzlansko: Na hadž otputovalo 276 hadžija

by admin2
| 10:17

Ispraćaj za 276 hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog upriličen je danas u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. Prva grupa koja broji 134 hadžija ispraćena je poslije ponoći, a druga grupa u kojoj je 142 hadžija ispraćena je u jutarnjim satima.

Ispraćaju hadžija prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kao i pomoćnik Muftije dr. Sead-ef. Seljubac.

Muftija Fazlović je pozvao hadžije da iskoriste ovu životnu priliku, istakavši da je sada njihova najveća preokupacija da obave ispravan i kod Allaha, dž. š., primljen hadž. Jedan od najvećih ciljeva u životu muslimana je da upotpuni ibadete vjere sa hadžom, da mu Allah, dž.š., primi taj veliki ibadet i hadžom očisti od grijeha kao što su čista od grijeha ona djeca koja se tek rađaju, kazao je Muftija.

Prije ispraćaja proučena je ikrar dova nakon čega su se hadžije uputile do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, a zatim do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle putuju za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Vodiči i tehnička podrška na hadžu u 1439.H/2018. godini sa područja Muftijstva tuzlanskog su Safet-ef. Karahmetović, hafiz Amir-ef. Hodžić, Bekir-ef. Šabić, Vasif-ef. Mahmutović, Elmedin-ef. Avdibašić, Husnija-ef. Mehmedović i šerijatska konsultantica za žene Hasiba Saračević – saopšteno je iz Muftijstva.

(Tuzlainfo.ba)