Francuski turisti u posjeti Tuzli: Oduševljeni smo vašim gradom

by admin2
| 10:11

Grupa od 16 turista iz francuskog Strazbourga boravila je u posjeti Tuzli. Članovi folklornog društva “Foliana” doputovali su u uzvratnu posjetu Univerzitetskom kulturno – umjetničkom društvu “Zvonko Cerić”, te iskoristili priliku da turistički uživaju u našem gradu.

U pratnji uposlenika Turističke zajednice grada Tuzla gosti iz Francuske obišli su kulturno – historijske znamenitosti grada, uživali u bogatoj gastro ponudi, ali i posjeti slanim Panonskim jezerima, koja su ocijenili pravim turističkim biserom.

– Prvi puta smo u Tuzli i oduševljeni smo. Grad je zaista čist i uređen. Impresionirani smo vašim kulturno-historijskim znamenitostima, trgovima, muzejima, parkovima koje smo obišli. Posebno su nas impresionirala Panonska jezera. Zaista nismo znali da su ovo jedina slana jezera u Evropi koja se nalaze u centru vašeg grada. Ja sam oduševljen i svakako ću preporučiti prijateljima da posjete Tuzlu. Sviđa nam se kako je grad uređen. Imate mnogo zelenila, kafića, prelijepih restorana u kojima se turisti mogu opustiti. Iznenađen sam jer su cijene kod vas vrlo povoljne. Tuzla i Panonska jezera liče na jedan Beč, Barcelonu… Ja ću preporučiti svojim prijateljima da dođu u Tuzlu i da uživaju u ovom prelijepom gradu – kazao je Salem Taleb.

Ulogu domaćina imali su predstavnici Turističke zajednice grada Tuzla, koji su gostima iz Francuske grad predstavili u najboljem svjetlu.

– Turistička zajednica grada Tuzla u svojstvu domaćina pružila je toplo gostoprimstvo našim gostima. Zajedno smo obišli i upoznali ih sa kulturno – historijskim znamenitostima grada i naravno našim Panonskim jezerima koja su ih oduševila. Želimo da stvore jednu lijepu, pozitivnu sliku o Tuzli koju će dalje da šire dalje kada se vrate u svoju zemlju, istakao je direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.