Finale u subotu: Malonogometni turnir “Par Selo CUP 2018” ulazi u završnicu

by nedim
| 17:13

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci” u Par Selu večeras počinje osmina finala Malonogometnog turnira “ Par Selo CUP 2018”  kojeg organizuje Udruga mladih Par Selo- Dubrave. U nokaut fazi narednih dana igrat će 16 ekipa od početne 24.

Ekipe koje dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, od danas, pojačavaju futsal reprezentativci iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i naše zemlje. Tako će posjetitelji imati priliku gledati vrhunski mali fudbal koji se igra u regiji.

Utakmice sude licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE. Nagradni fond iznosi 8 000 KM. Najbolja ekipa, osim pehara,  osvaja 5000, drugoplasirana 1000, trećeplasirana 500, te čevrta 200 KM. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i plakete i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Finale turnira se igra u subotu 11. augusta, a nakon dodjela nagrada, posjetitelji će moći uživati u četvrtak, petak i subotu u bogatom muzičkom programu u kojem učestvuju i mlade Zvijezde Granda, a za noć finala je predviđen i spektakularan vatromet.

Bit će nam čast da budete naši gosti i popratite završetak VII. Malonogometnog turnira “ Par Selo CUP 2018” – poručili su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)