Edis Smajić trenirao sa Fulhamom: Engleski premierligaš će nastaviti pratiti Slobodinog napadača

by nedim
| 6:08

Mladi napadač Slobode, Edis Smajić odazvao se na poziv engleskog premijerligaša, Fulhama te je proteklih  dana  boravio u Engleskoj  gdje je radio i odigrao nekoliko utakmica u dresu “Bijelih” koji su u protekloj sezoni osigurali povratak u Premiership,  najelitniji rang engleskog fudbala.

Smajić je tokom boravka u Londonu odigrao nekoliko pripremnih utakmica prilikom čega je u više navrata pogađao protivničke mreže čime je dodatno privukao pažnju čelnika Fulhama koji će u nastaviti pratiti rad ovog mladog napadača koji će se nakon priprema sa Fulhama vratiti u Tuzlu i matični klub.

-Došao sam u Fulham po njihov pozivu, odlično su me dočekali, kako od sportskog direktora, šefa akademije i glavnog trenera. Stvarno sam dobro dočekan i imao sam priliku raditi  kvalitetno, a uslovi za rad i treniranje su odlični, i u mnogome kvalitetniji od naših uslova u Bosni. Uvjerio sam se da je Engleska liga najjača i najbolja na svijetu i sigurno imaju najbolje uslove za rad u Evropi, rekao je Smajić koji je imao razgovor sa čelnicima kluba koji su itekako zadovoljni onime što je ovaj 19-godišnji napadač pokazao tokom boravka na Craven Cottageu.

U Fulhamu su zadovoljni onim što je Smajić pokazao tokom treniranja i igranja pripremnih utakmica, posebno uzimajući u obzir da su fudbaleri Slaviše Jankovića nedavno okončali zahtjevne pripreme u Švicarskoj koje zahtjevaju daleko veću fizičku spremu u odnosu na BHT Premijer ligu.

-Meni je bitno da sam imao razgovor sa predstavnicima kluba, koji su zadovoljni mojom igrom. Treba da se poradi na fizičkoj spremi, jer je u Engleskoj daleko viši nivo nego u Bosni, tako da sam se ja prilično kasno priključio nastavku priprema, ali opet sam uspio da se uklopim, govori Smajić.

Glavni skauti sa Craven Cottagea će nastaviti pratiti rad i igru mladog napadača Slobode narednih šest mjeseci, kako bi se na narednom, zimskom, eventalno ljetnom prelaznom roku poradilo na realizaciji transfera.

-Treneri i skauti iz Fulhama će nastaviti pratiti moj rad i velika je vjerovatnoća je da će se u narednom prelaznom roku realizovati transfer tako da sam ja jako zadovoljan onim što sam prikazao i načinom na koji sama predstavio svoj matični klub. Ja ću se vratiti na Tušanj u Slobodu gdje ću se truditi da svojim dobrim igrama pomognem klubu kako bi ostvario što bolji rezultat i vjerujem da ćemo uspjeti ispuniti zacrtane ciljeve,  kazao je Smajić za Fksloboda.ba

Inače, Smajić je prošao sve omladinske kategorije našeg državnog tima, a za U21 selekciju je debitovao u maju ove godine u prijateljskom meču protiv Albanije. Ofanzivac je prošle sezone odigrao 32 utakmice za Slobodu, postigao je sedam golova, a nastupao je za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju BiH.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend