“Pan 3 na 3” ponovo ispunio Telex: Ekipa “Aluplastik Živinice” pobjednik turnira

by nedim
| 11:54

Košarkaški teren Telex proteklog vikenda bio je najposjećenije mjesto u Tuzli. Četvrti “Pan 3 na 3”, najpoznatiji turnir ulične košarke u regiji na jednom mjestu okupio je brojne Tuzlake i Tuzlanke, zaljubljenike u košarku, ali i veliki broj timova koji su se takmičili za titulu najboljih. Sunčana nedjelja je protekla u znaku vrhunske košarke, a za nagrade se borila 31 ekipa.

Nakon dva dana uzbudljive igre, najbolja je bila ekipa “Aluplastik Živinice”, u sastavu Rusmir Grošić, Ado Korkutović, Zlatko Golijanin i Denis Mešetović, koja je osvojila 4.000 KM. U finalu su savladali ekipu “Plava poliklinika” rezultatom 21:18, te su drugoplasirani osvojili 2.000 KM. Kako su kazali iz “Aluplastika”  ponosni su na činjenicu da je nagrada ostala kući.

“Na turniru “Pan 3 na 3” učestvujemo od početka i svake godine se nanovo iznenadimo. Organizacija turnira je bila odlična, ekipe su bolje i teže je pobijediti. Ovogodišnji turnir je opravdao titulu najpoznatijeg u regiji, a dodatnu težinu mu daju i zaista dobre nagrade koje se mogu osvojiti. Mi smo već odlučili da i naredne godine odmjerimo snage na Telexu, ali ćemo se prijaviti i na “Pan 3 na 3” koji se igra u Sarajevu” kazao je Zlatko Golijanin iz pobjedničkog tima.

Tribine su bile ispunjenje do posljednjeg mjesta, a atmosfera je došla do usijanja prilikom takmičenja u tricama i zakucavanju. Pobjednik oba takmičenja bio je Srđan Gavrić, koji je osvojio 600 KM. On je loptu u koš zakucavao preko parkiranog automobila, tri djevojke, te publiku ostavljao bez daha. 

“Ovo je najkvalitetniji turnir na kojem sam učestvovao. Prijavili smo se kao ekipa, a saigrači su me prijavili za takmičenja u kojima sam na kraju i pobijedio. Svima koji vole košarku poručio bih da se prijave na “Pan 3 na 3” jer je ovo zaista nevjerovatno iskustvo” rekao je Gavrić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend