E-blog-S: Viseći voz ili vezeni most?

by nedim
| 19:43

Dok maštaju o tramvaju i to visećem, vrijednom 150 miliona KM, gradskoj administraciji ne bi bilo loše da najprije sanira most u prigradskom naselju Bare.

Životi građana su svakodnevno ugroženi, jer preko drvenog mosta u 21. stoljeću prelaze na vlastitu odgovornost. Zbog mosta je prošli petak došlo do poplave neviđenih razmjera, a višemilionska šteta je pričinjena u pogonima firme “Rentex”.

Osamdeset radnih mjesta je ugroženo, uglavnom građana Tuzle, a niko ništa. Je li to možda zato što je vlasnik “Rentexa” porijeklom iz Bijeljine? Je li uopšte važno odakle je ko ako upošljava 80 radnika, isplaćuje redovne plaće i uplaćuje novac u fondove.

Zbog toga prije visećeg voza, kroz javno-privatno partnerstvo završite ovaj most. Čovjek nudi da sufinansira izgradnju mosta, ali niko u Gradu Tuzla ne želi da čuje njegov glas.

I još dva pitanja za Tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Hoće li ispitati gdje je završilo 20.000 KM namijenjenih za izgradnju ovog mosta 2014. godine? I, drugo pitanje, koji je tuzlanski glavešina most namijenjen ovom naselju svojim vezama pomjerio nekoliko kilometara uzvodno prema Seljublju kako bi imao neometan pristup svojoj vikendici….

E-blog-S / Piše: Edin Skokić

01012018 e blog

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.