Vlada TK: 80.000 KM za podršku radu medija

by admin2
| 10:37

Na današnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice Mediji za 2018. godinu.

Donoseći kriterije, Vlada je ocijenila da postoji prostor za podršku medijima i njihovom nastojanju za objektivnijem i redovnom informisanju javnosti Tuzlanskog kantona o afirmaciji poduzetništva, obrtništva, unapređenju poljoprivrede, turizma, racionalnom korištenju energije, zaštite vodotoka i akumulacije Modrac, razvoju obrazovanja, zaštiti i unapređenju kulture, ljudskog zdravlja i civilnog društva. Imajući u vidu težak materijalni položaj svih medija javnog informisanja, ova podrška će bar u izvjesnoj mjeri osigurati ostvarivanje ovog cilja.

Budžetom TK za ovu godinu je predviđeno da se Programom rasporede sredstva u ukupnom iznosu od 80.000,00 KM, i to 62.000,00 KM za medije u privatnom sektoru i 18.000,00 za neprofitne organizacije koje su u svom djelovanju bave i poslovima javnog informisanja.

Na raspisani javni poziv javilo se ukupno 18 aplikanata, od čega je njih 15 ispunjavalo uslove propisane javnim pozivom. Nakon pregledanja aplikacija konstatovano je da su kvalificirani aplikanti predložili ukupno 26 programa/projekata, a tri aplikanta, sa ukupno pet projekata nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

Donesenim programom planirana sredstva raspoređena su za sufinansiranje svih projekata koji su ispunjavali uslove javnog poziva – saopšteno je iz Ureda za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.