Akcija MUP-a TK: Kontrolisano 339 vozila, evidentirano 40 vozača pod dejstvom alkohola

by nedim
| 6:54

Radeći na realizaciji strateških ciljeva koji se odnose na unapređenje ukupnog stanja lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona, Uprava policije MUP-a TK-a je 27. i 28. jula 2018. godine provela planske aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju.

Aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu sumljivih i kriminalno aktivnih lica, pronalazak predmeta i izvršioca krivičnih djela, vožnje pod uticajem alkohola, upravljanja neregistrovanim vozilima, kao i utvrđivanja drugih prekršaja iz oblasti bezbijednosti saobraćaja.

– Akcija je provedena na 15 lokacija na području cijelog kantona u trajanju od četiri sata, a ostvareni su sljedeći rezultati: ukupno je kontrolisano 339 vozila i vozača, kod 40 je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi (isti su isključeni iz saobraćaja), pet osoba je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, zadokumentovano je 40 drugih prekršaja, oduzeti su motocikl, nož i tri para nevažećih reg. oznaka – istakli su iz MUP-a TK.

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona će i u narednom preiodu nastaviti sa planskim aktivnostima usmjerenim na podizanje stepena opšte bezbijednosti građana.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend