Više uspješnih akcija “Specijalne policije” MUP-a TK: Spašena osoba zatrpana u bunaru

by admin2
| 9:55

U vremenskom periodu od 23. do 29.jula ove godine policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK su pored svakodnevnih aktivnosti učestvovali u spašavanju građana Tuzlanskog kantona čiji su životi bili ugroženi.

Tako su u subotu 28.jula 2018. godine na području općine Kalesija, nakon poplava prouzrokovanih obilnim padavinama, spasili dvoje ljudi, iz Tojšića i iz Vukovija.

Osim toga, dan poslije u tuzlanskom naselju Lipnica se dogodila nesreća u kojoj je jedna osoba bila zatrpana u bunaru prilikom čišćenja istog, na dubini od pet metara. Brzom i koordiniranom akcijom službenika MUP-a TK ova osoba je spašena od sigurne smrti.

Tim ronilaca Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a TK je u periodu od 23. do 28.jula 2018. godine učestvovao u pronalasku i izvlačenju utopljenika iz Živinica na jezeru Bistarac. U saradnji sa pripadnicima Federalne uprave Civilne zaštite, 28.jula 2018. godine oko 10 sati na dubini od deset metara stariji narednik Mirzet Mehić je pronašao tijelo utopljenika, čime je uspješno okončana višednevna potraga za istim – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)