Sloboda danas protiv novog premijerligaša: Osmanhodžić najavljuje napadačku igru

by nedim
| 8:28

Fudbaleri Slobode, danas, u subotu, 28. jula igraju utakmicu 2. kola BHT Premijer lige BiH protiv novog člana elitnog ranga bh. fudbala, FK Zvijezda 09. 

Sloboda je sezonu otvorila utakmicom protiv aktuelnog prvaka, HŠK Zrinjski koju su crveno-crni izgubili nesretno primljenim golom, a danas, momci Milenka Bošnjakovića imaju priliku upisati prve bodove.

-Zvijezda je sigurno kvalitetna ekipa, član su Premijer lige i to dovoljno govori o njima. Mi danas nemamo šta izgubiti,  idemo tamo da igramo, kao da igramo na Tušnju. Pokušati ćemo igrati napadački, postići gol i time ostvariti pobjedu. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa,a naši  igrači polako shvaćaju sve što je potrebno i na čemu se zasniva naša igra i ja se nadam da će to pokazati tokom utakmice, rekao je pomoćni trener FK “Sloboda” Tuzla, Adnan Osmanhodžić.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab Slobode ne može računati na povrijeđenog Muminovića, a upitan je i Goran Vukliš koji se povrijedio u proteklom kolu. Podsjećamo, utakmica između Zvijezde 09 i Slobode igra se u subotu od 17:30 sati – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)